De Betuwe staat niet alleen bekend om de rivieren en fruitbomen. Ook historische landgoederen, kastelen en forten vind je er in overvloed. Bewonder de architectuur en kom achter het verhaal van de oorspronkelijke bewoners. Leuk voor jong en oud!  

Slot Loevestijn

Je kunt het beroemdste kasteel van Nederland onmogelijk overslaan tijdens je vakantie in de Betuwe. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen, munitiekelder en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e-eeuws soldatendorp.  

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is met zijn grachten en historische tuinen een plaatje om te zien. Ga zelf op verkenning in het eeuwenoude ‘Huys’ of laat je rondleiden door een gids.  

GeoFort

Op dit interactieve forteiland staat alles in het tekenen van de aarde, kaarten en navigatie. Je wordt uitgedaagd in het doolhof, raakt gefascineerd door kaarten in de Kazerne en kunt speuren in de Vleermuisspeurtuin. 

Landgoed Hernen 

Deze middeleeuwse burcht is nooit verwoest, dat maakt het extra bijzonder een bezoekje te brengen aan deze plek. In de omgeving wandel je door bossen, lanen, oude rivierlopen en graslanden.