De Betuwe staat niet alleen bekend om de rivieren en fruitbomen. Ook historische landgoederen, kastelen en forten vind je er in overvloed. Bewonder de architectuur en kom achter het verhaal van de oorspronkelijke bewoners. Leuk voor jong en oud!  

Grebbeberg

De Grebbeberg is een bijzondere plek om te bezoeken. Hier is de eerste oorlogsbegraafplaats uit de geschiedenis van Nederland ontstaan: het Militair Ereveld Grebbeberg.   

Posbank Arnhem

Het prachtige uitzicht van de Posbank in Arnhem is iets wat je zeker niet mag missen als je een bezoek brengt aan deze stad! 

Binnenstad Den Bosch

Deze stad staat niet alleen bekend om zijn heerlijke Bossche bol, maar ook voor het historisch decor dat door de hele binnenstad van Den Bosch te bezichtigen is.

Rhenen

Met maar tien minuten rijden vanaf onze camping sta je al in het mooie Rhenen. Een leuke stad om te bezoeken voor een dagje uit!

Buren (stadje)

Buren wordt door de bewoners ook wel 'De parel van Betuwe' genoemd. Na een bezoek aan dit pittoreske stadje weet je ook waarom. 

Slot Loevestijn

Je kunt het beroemdste kasteel van Nederland onmogelijk overslaan tijdens je vakantie in de Betuwe. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen, munitiekelder en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e-eeuws soldatendorp.  

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is met zijn grachten en historische tuinen een plaatje om te zien. Ga zelf op verkenning in het eeuwenoude ‘Huys’ of laat je rondleiden door een gids.  

GeoFort

Op dit interactieve forteiland staat alles in het tekenen van de aarde, kaarten en navigatie. Je wordt uitgedaagd in het doolhof, raakt gefascineerd door kaarten in de Kazerne en kunt speuren in de Vleermuisspeurtuin. 

Landgoed Hernen 

Deze middeleeuwse burcht is nooit verwoest, dat maakt het extra bijzonder een bezoekje te brengen aan deze plek. In de omgeving wandel je door bossen, lanen, oude rivierlopen en graslanden.